Detectii Pierderi Apa * Water Loss Detections
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

stiri despre apa

In jos

stiri despre apa Empty stiri despre apa

Mesaj  Admin Mar Oct 23, 2012 8:26 pm

Extracția apei subterane, cauză posibilă a cutremurului din Spania
De Ioana Raluca Ghioarcă | Yahoo! News –

Cercetătorii care au studiat circumstanțele în care s-a produs cutremurul devastator de anul trecut din orașul spaniol Lorca sunt de părere că extracția apei subterane ar putea fi o cauză principală a dezastrului.

Potrivit BBC News, oamenii de știință au dedus mișcările pământului la cutremur, folosindu-se de hărți detaliate ale zonei respective văzute din satelit. Ulterior au stabilit că există o corelație între mișcările scoarței terestre și locațiile din care a fost extrasă apă din subteran timp de mai mulți ani. Studiul subliniază faptul că activitățile umane, de tipul drenajului sau forajului pot avea efecte seismice grave.

Cercetătorul Pablo Gonzalez și echipa sa de la Universitatea Western Ontario au descoperit că respectivul cutremur s-a produs din pricina unei fisuri a scoarței terestre aflată în apropierea unui mare bazin de apă de la sud de oraș. Sursa cutremurului s-a aflat la o adâncime de numai 3 km, ceea ce explică de ce un cutremur cu o magnitudine de numai 5,1 grade a cauzat pagube atât de mari. Mergând la fața locului, oamenii de știință au descoperit că nivelul apei din bazinul adiacent zonei în care s-a produs cutremurul a scăzut cu aproximativ 250 de metri în ultimii 50 de ani, în condițiile în care apa a fost extrasă pentru irigații. Calculele specialiștilor arată că acest lucru ar fi putut crea presiune la nivelul fisurii și declanșa cutremurul.



Admin
Admin
Admin

Mesaje : 335
Data de înscriere : 13/07/2010
Varsta : 43
Localizare : TIMISOARA

http://pierderideapa.wordpress.com

Sus In jos

stiri despre apa Empty aquastiri nr 9

Mesaj  Admin Mier Oct 24, 2012 8:38 pm

Citiţi în numărul din septembrie ce contracte s-au mai semnat din proiectele timişene de apă şi canalizare, din fonduri europene. În exclusivitate pentru cititorii AquaŞtiri, fragmente din cartea Alimentarea cu apă a Timişoarei. Istorie, prezent şi perspective, autori Ilie Vlaicu, Ioan Haţegan, publicată de Aquatim cu ocazia aniversării a 100 de ani de canalizare şi epurare în Timişoara.



Lectură plăcută!
http://www.aquatim.ro/uploads/file/aqua-stiri/2012/aqua-stiri-nr09-2012.pdf
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 335
Data de înscriere : 13/07/2010
Varsta : 43
Localizare : TIMISOARA

http://pierderideapa.wordpress.com

Sus In jos

stiri despre apa Empty statia de epurare timisoara

Mesaj  Admin Lun Oct 29, 2012 9:39 pm

Subject: film_Statia de epurare la 100 de ani


Accesand urmatoarea adresa de site :

https://www.youtube.com/watch?v=uXrE5fxoHTY&feature=player_embedded#!

puteti vedea un frumos film despre statia de epurare la ceas aniversar _ Timisoara AQUATIM Statia de epurare la 100 de ani 1912-2012

Dureaza 38 de minute, chiar merita vazut !!
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 335
Data de înscriere : 13/07/2010
Varsta : 43
Localizare : TIMISOARA

http://pierderideapa.wordpress.com

Sus In jos

stiri despre apa Empty aquastiri

Mesaj  Admin Mier Noi 21, 2012 10:55 pm

A APARUT AQUASTIRI 10/2012
Puteti citi un articol legat de proiectul de la Timisoara pe pierderi de apa

http://www.aquatim.ro/uploads/file/aqua-stiri/2012/aqua-stiri-nr10-2012.pdf



Aquatim – partener într-un nou proiect european



Aquatim face parte dintr-un nou proiect european denumit ICT Solutions for Efficient Water Resources Management (acronim - ICe Water, în traducere - Soluţii IT pentru gestionarea eficientă a resurselor de apă).



Proiectul se derulează pe o perioadă de trei ani şi are ca parteneri, alături de Aquatim, mai multe companii şi institute de cercetare: Siemens AG (Germania), Toshiba Research Europe Limited (Marea Britanie), Consorzio Milano Ricerche (Italia), Italdata SPA (Italia), Unesco-IHE (Olanda), Institute of Communication and Computer Systems (Grecia), K&S GmbH Projektmanagement (Germania) şi compania de apă din Milano, Metropolitana Milanese.



Proiectul are un buget total de 4,7 milioane de Euro, din care 3 milioane nerambursabili. Pentru Timişoara, proiectul îşi propune optimizarea parametrilor de exploatare a reţelei de alimentare cu apă, prin utilizarea unei zone pilot din oraş, unde se vor monta senzori şi se vor folosi soluţii informatice inteligente.


comunicatul toshiba despre proiectul acesta…

http://www.toshiba.eu/eu/Telecommunications-Research-Laboratory/News/



Admin
Admin
Admin

Mesaje : 335
Data de înscriere : 13/07/2010
Varsta : 43
Localizare : TIMISOARA

http://pierderideapa.wordpress.com

Sus In jos

stiri despre apa Empty ECONOMIA LA APA

Mesaj  Admin Mier Ian 30, 2013 2:03 am




OPINIA TIMISOAREI


Economia la apa inseamna facturi mai mici. Care sunt cele mai la indemana metode prin care sa economisim apa!

29 ianuarie, 2013 - 10:16 AM Roxana Deaconescu

Numai 3 la suta din totalul apei de pe Pamant este potabila. Tocmai de aceea este extrem de important sa protejam apa si sa folosim cat mai putina, sa conservam acest element pretios. Trebuie sa facem asta mai ales in locurile in care este greu de gasit.

Utilizarea apei implica un consum ridicat de energie prin procesarea, pomparea si incalzirea acesteia. Platim destul de mult pentru ea, iar ca facturile sa fie mai mici, putem sa economisim cu usurinta. Dar cum putem face asta? Exista mai multe solutii, iar noi vi le vom prezenta pe cele mai importante!

Cel mai important este sa verificam daca exista scurgeri prin tevi sau prin robinete. Daca robinetul este uzat sau chiar prost instalat astfel incat picura apa, putem cauza pierderi de zeci de litri pe zi. Atentie insa! O scurgere din bazinul toaletei poate irosi pana la cateva sute de litri de apa pe zi. E foarte usor de verificat asta. In bazinul de la WC se poate pune putin colorant alimentar, iar daca in nu mai putin de 30 de minute culoare apare in vas fara a trage apa, inseamna ca exista o scurgere. Aceasta trebuie reparata, ca sa evitam incarcarea facturii. Cea mai simpla metoda pentru detectarea eventualelor scurgeri este consultarea contorului de apa. Il putem citi, iar apoi sa nu mai folosim apa timp de doua ore. Daca dupa asta valorile difera, este clar ca exista o scurgere.

Putem economisi si daca micsoram debitul de apa de la dus si de la robinete. Cum facem asta? Instalam aeratoare pentru robinete, care costa intre 6 si 40 de lei. Acestea micsoreaza volumul de apa, dar pastreaza presiunea cu ajutorul bulelor de aer. Putem economisi chiar si 50 la suta din cantitatea de apa pe care o folosim la un dus.

Revenind la toaleta, putem reduce si cantitatea de apa din bazin. Revistele de specialitate spun ca toaletele pot fi responsabile pentru aproximativ un sfert din consumul nostru zilnic de apa. il putem micsora daca umplem o sticla de plastic de un litru sau doua sticle de jumatate de litru cu cateva pietricele de nisip si cu apa. Le punem apoi in bazin, iar data urmatoare cand acesta se va umple, va folosi mai putina apa. Niste calcule arata ca daca economisim chiar si un litru pe zi, pentru o familie de patru persoane inseamna cam 10.000 de litri pe an.

Cine obisnuieste sa arunce in WC dischete demachiante, mucuri de tigara, servetele cosmetice sau alte gunoaie si apoi trage apa, trebuie sa se gandeasca de doua ori inainte sa o faca: iroseste pana la 10 litri de apa curata.

Economie si la dus

Nu trebuie sa lasam sa curga apa degeaba, mai ales atunci cand ne spalam pe dinti. in plus, n-ar strica un dus in loc de baie. Pentru a umple o cada este nevoie de mai mult de 100 de litri de apa, pe cand la un dus folosim mai putin de o treime din cantitate. Timpul petrecut sub dus poate fi si el redus, iar dusul nu trebuie sa curga non-stop. Apa care curge la dus pana vine cea calda poate fi folosita in alte scopuri, in casa, fie pentru plante, fie pentru spalarea unor legume sau fructe sau pentru spalarea hainelor mai delicate, care nu pot fi curatate in masina de spalat.

Putem economisi apa si cand spalam hainele, daca folosim masina de spalat rufe doar atunci cand este plina. Asa se reduce numarul de spalari, precum si cantitatea de apa utilizata.

Potrivit celor mai recente studii, in medie, fiecare persoana din Uniunea Europeana foloseste aproximativ 150 de litri de apa in fiecare zi. Reducand insa consumul, protejam atat mediul inconjurator, prin faptul ca prevenim poluarea raurilor din zona in care traim, dar ne si micsoram semnificativ factura la apa.
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 335
Data de înscriere : 13/07/2010
Varsta : 43
Localizare : TIMISOARA

http://pierderideapa.wordpress.com

Sus In jos

stiri despre apa Empty facebook

Mesaj  Admin Lun Feb 11, 2013 11:55 pm

1) post "Water Loss Detectives" at GWOPA resource library (http://gwopa.org/resource-library/3438-water-loss-detectives-october-2012-romanian-leakage-magazine)


2) Post it at WOP-SEE Facebook page (https://www.facebook.com/WOPSEE)
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 335
Data de înscriere : 13/07/2010
Varsta : 43
Localizare : TIMISOARA

http://pierderideapa.wordpress.com

Sus In jos

stiri despre apa Empty Re: stiri despre apa

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum