Detectii Pierderi Apa * Water Loss Detections
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

sezonul rece

2 participanți

In jos

sezonul rece Empty sezonul rece

Mesaj  Admin Lun Ian 24, 2011 11:12 pm

In sezonul de iarna apar probleme in deosebi la conductele din fonta cenusie (din cauza variatiilor de temperatura),la cele din polietilena(din cauza contractiei la frig ele sar din eflex,jibou,vane) la caminele de apometru care nu sunt izolate corespunzator si ingheata.
Din punct de vedere al detectorului de pierderi apa apar probleme de functionare al aparatelor,in deosebi la ecranele electronice care se inegresc imediat ce au de-a face cu frigul. Bateriile sunt si ele supuse unu proces de descarcare mai accelerat.
Probleme apar si in trafic deoarece apa care se scurge in carosabil ingheata provocand situatii dificile.
Acum se poate observa daca vre-un hidrant nu a fost inchis corespunzator, in dreptul urechilor aparand turturi de gheata.
Conductele din polietilena au prostul obicei de a se contracta destul de mult---trebuiesc luate masuri de verificare a tronsoanelor din polietilena mai ales in locuri unde exista imbinari cu eflex,jibou sau vane.
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 335
Data de înscriere : 13/07/2010
Varsta : 43
Localizare : TIMISOARA

http://pierderideapa.wordpress.com

Sus In jos

sezonul rece Empty Pregătiri pentru iarnă.

Mesaj  Admin Mar Feb 01, 2011 9:00 pm

Pregătiri pentru iarnă. Instalaţiile de apă trebuie protejate de frig




Orice intervenţie la instalaţiile de apă este mai dificilă la temperaturi scăzute. Indiferent că e vorba despre o casă sau un bloc de apartamente, este bine să se ţină seama de câteva reguli şi recomandări simple de pregătire a instalaţiilor pentru perioada de iarnă.

Capacele şi ramele căminelor de apometru sau de canalizare trebuie curăţate de praf sau pământ, şi, eventual, unse cu vaselină sau produse similare. Astfel, în caz de îngheţ, acestea vor putea fi manevrate cu uşurinţă. În cazul în care capacele sunt confecţionate din tablă, este indicat, din acelaşi motiv, să se pună o folie de plastic sub capac. Interiorul căminelor de apometru trebuie curăţat de moloz şi pământ. Este bine să se facă verificarea robineţilor din căminele de apometru care închid traseul dinspre reţeaua interoară. Aceştia trebuie reparaţi sau înlocuiţi, acolo unde este cazul.

Principala ameninţare a instalaţiilor de apă este îngheţul. Căminele protejează suficient instalaţiile aflate din interiorul lor. Dar, acolo unde instalaţiile nu sunt montate în cămine şi sunt expuse temperaturilor scăzute, ele trebuie protejate de îngheţ cu materiale termoizolante. Acesta este cazul apometrelor din subsolurile unor blocuri, spre exemplu, sau a robinetelor din curţile caselor. Tot în acest sens este bine ca instalaţiile de stropit din curţi şi grădini, fântânile decorative sau piscinele să fie golite pe perioada iernii.

Admin
Admin
Admin

Mesaje : 335
Data de înscriere : 13/07/2010
Varsta : 43
Localizare : TIMISOARA

http://pierderideapa.wordpress.com

Sus In jos

sezonul rece Empty Utilizarea aparatelor pentru depistarea pierderilor de apa la temperaturi scazute.

Mesaj  pierderiapa Lun Feb 28, 2011 2:34 am

Utilizarea aparatelor pentru depistarea pierderilor de apa la temperaturi scazute.


Este binecunoscut faptul ca perioada de iarna este de departe cea mai grea perioada din an atat pentru cei care se ocupa cu detectarea pierderilor ascunse, dar mai ales pentru cei care se ocupa cu repararea lor, atat din cauza conditiilor foarte grele de lucru, cat si pentru faptul ca in aceasta perioada se produc foarte multe defectiuni.
Diferentele mari de temperatura dintre conducta, care este influentata direct de solul inghetat si apa care circula, a carei temperatura este intotdeauna pozitiva, fac ca iarna materialul imbatranit al conductei sa nu reziste la contractiile generate in aceste situatii si sa se fisureze atat transversal cat si longitudinal. In perioadele de ger, cand solul este inghetat, uneori chiar la peste la 1 m adancime, apa provenita din defectiuni nu iese in locul in care s-a fisurat conducta si de foarte multe ori iese la suprafata la o oarecare distanta, sau se infiltreaza in canalizatii telefonice, termice, canalizari pluviale sau menajere ori in subsolul unor cladiri.
In toate aceste cazuri stabilirea locului unde se afla pierderea intra in sarcina echipelor de detectare pierderi ascunse.
In marea lor majoritate aparatele specifice (corelatoare si detectoare acustice) au trecute in specificatiile tehnice la capitolul temperaturi de depozitare valori intre –40 si +60oC, iar la temperaturi de lucru valori cuprinse, in general intre –20 si +40oC.
Referitor la acest aspect este binecunoscut faptul ca iarna, alturi de valoarea intrinseca a temperaturii, care este masurata in statiile meteo in anumite conditii, se adauga si alti factori care poate influenta uneori substantial valorile reale la care aceasta este resimtita in mediul ambiant. Nu de putine ori citim in buletinele meteo informatii de genul ‘’temp. exterioara –6oC resimtita ca –10oC’’ din cauza vantului, a curentilor de aer, etc. Iata deci ca temperatura reala la locul de lucru poate fi mult mai coborata decat cea comunicata de statiile meteo. Toate echipamentele au in general informatiile afisate pe un display cu cristale lichide, cristale care nu mai lucreaza la temperaturi sub o anumita valoare, in general –25oC, sau uneori chiar la valori ceva mai ridicate decata aceasta. Sigur ca in aceste situatii cei de la interventie au mare nevoie de ajutorul celor de la detectari pierderi ascunse si trebuie gasite solutii pentru a putea folosi aparatele din dotare chiar in aceste conditii.
In ce priveste corelatorul, pentru ca acesta sa fie functional pe timp de iarna este bine ca pe timpul noptii sa nu il lasam in masina, cu exceptia situatiei in care masina sta intr-un garaj incalzit, de fapt lucru valabil pentru toate aparatele electronice care au display cu cristale lichide. Astfel, echipamentele vor putea fi folosite catva timp pana cand vor ajunge la aceeasi temperatura cu mediul ambiant. La locul de lucru vom cauta sa protejam cumva aparatele tinandu-le in incinta incalzita a masinii pana la momentul utilizarii lor. Emitatorii pot functiona fara probleme la temperaturi scuzute; daca este totusi foarte frig ei se pot lasa chiar in caminul de armatura, aproape de locul unde este amplasat senzorul piezo, unde temperatura este oricum mai ridicata decat afara, stiind ca emisia radio, cel putin la produsele Seba KMT, este digtala si semnalul se transmite fara probleme la unitatea centrala cu care se poate lucra foarte bine dintr-o incinta inchisa incalzita cum ar fi cabina masinii (autolaboratorului), semnalul radio receptionandu-se in conditii foarte bune cu conditia ca masina sa fie amplasata undeva intre cei doi senzori-emitatori.
S-a pus problema rezistentei cablurilor la temperaturi scazute. Este adevarat ca la modelele vechi, fabricate pana in anii 1999 -2002 materialele plastice folosite la izolarea cablurilor de la senzori deveneau rigide la temperaturi foarte scazute (asta era tehnologia la vreme aceea), dar in momentul actual nu ne mai confruntam cu astfel de probleme deoarece tehnica mondiala in domeniul materialelor izolatoare a progresat enorm, noile cabluri dintre senzor si emitator fiind mult mai fiabile atat la capitolul rezistenta fizica dar si in ceea ce priveste comportamentul la temperaturi extreme. Cablurile dintre senzoruI piezo si emitatori, cel putin la noul model de corelator produs de Seba KMT, Corelux P2 sunt de o calitate deosebita si nu au nici un fel de problema la exploatarea pe timp de iarna pastrandu-si atat maleabilitatea cat si rezistenta la tractiune.
Este cunoscut de asemenea faptul ca in anotimpul rece acumulatorii se consuma mai repede si trebuie avut grija ca incarcarea acestora sa fie facuta corect, iar in cazul in care lucram cu baterii, acestea sa fie alcaline, de cea mai buna calitate.
In ce priveste locatorul acustic va pot spune din proprie experienta ca am lucrat de multe ori cu detectorele Hydrolux HL 4000 sau HL 5000 si cristalele lichide ale displaylui nu au avut problele chiar la –20oC, asa cum recomanda si caseta tehnica a manualului.
Apropos de manual si de specificatiile tehnice inserate in acesta, imi permit sa fac cateva referiri pentru a evita anumite neajunsuri semnalate de-a lungul timpului.
Inainte de a utiliza orice echipament este bine sa citim si sa ne insusim temeinic manualul de utilizare, sa respectam conditiile de lucru, sa cunoastem performantele din specificatiile tehnice, sa luam din surse autorizate toate informatiile despre teoria si practica utilizarii lui, realizand in permanenta ca rezultatele lucrului cu oricare produs de acest timp depind nu numai de performantele aparatului ci si de experienta utilizatorului. Determinarile facute pot fi de asemenea influentate de factori aleatorii, de conditii particulare care fac uneori dificil, alteori chiar imposibil de folosit echipamentele respective.
In mod particular, pentru aparatele SebaKMT va stau oricand la dispozitie pentru a lamuri eventualele probleme aparute in exploatarea acestora.



SebaKMT
pierderiapa
pierderiapa

Mesaje : 12
Data de înscriere : 11/02/2011

Sus In jos

sezonul rece Empty frigul

Mesaj  Admin Mier Noi 30, 2011 12:47 am

Frigul dauneaza conductelor de apa

Datorită variaţiilor de temperatură dintre noapte şi zi şi a temperaturile scăzute înregistrate în ultima perioadă echipele de intervenţie s-au confruntat cu o serie de avarii la conductele de alimentare cu apă.
Avariile au fost înregistrate în special în partea oraşului care este alimentată preponderent cu apă din râu şi unde reţeaua de alimentare cu apă este formată, în special, din conducte de fontă cenuşie. Fenomenul se explică prin faptul că apa din surse de suprafaţă îşi modifică mult mai repede temperatura la influenţele exterioare, faţă de cea din surse subterane a cărei temperatură nu variază la fel de mult. În plus conductele din fontă, sub acţiunea apei reci şi a temperaturilor scăzute din aer se contractă şi plesnesc. Până la stabilizarea temperaturii de afară, situaţia este destul de des întâlnită, cu precădere la conductele de fontă de dimensiuni mici, nu şi la cele din polietilenă sau fontă ductilă.
La semnalarea avariilor, echipele de intervenţie le prioritizează pentru soluţionare în funcţie de gravitatea acestora. Avariile majore sunt soluţionate în termen de maxim 24 h, iar cele minore în maxim 48 h. În cazul avariilor majore este nevoie de cele mai multe ori de sistarea alimentării cu apă a consumatorilor din zona afectată pe perioada lucrărilor de reparare. În schimb, pentru soluţionarea avariilor minore nu este necesară întreruperea apei ci doar scăderea presiunii pentru a reduce cât mai mult disconfortul creat consumatorilor.
Datorită frigului, echipele de intervenţie se străduiesc ca timpul scurs de la constatarea avariei şi până la soluţionarea ei să fie cât mai scurt, mai ales că majoritatea conductelor avariate se află sub partea carosabilă unde se poate forma un strat alunecos. În această situaţie, echipele acoperă zona cu material antiderapant până la soluţionarea avariei.
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 335
Data de înscriere : 13/07/2010
Varsta : 43
Localizare : TIMISOARA

http://pierderideapa.wordpress.com

Sus In jos

sezonul rece Empty Re: sezonul rece

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum