Detectii Pierderi Apa * Water Loss Detections
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

O zi de munca normala, in Bucuresti la depistari pierderi ascunse

In jos

O zi de munca normala, in Bucuresti la depistari pierderi ascunse Empty O zi de munca normala, in Bucuresti la depistari pierderi ascunse

Mesaj  vasaurflo Sam Aug 14, 2010 12:54 pm

Salut !

Activitatea se deruleaza pe diverse etape bine stabilite la sfarsitul fiecarui an pentru activitatea viitoare.

Astfel, impreuna cu sectia retele (intra si sectia pompare apa) se stabilesc zonele cu probleme in exploatare si care sunt cele care "ard".
Se impart zonele pe saptamani si areale pana la sfarsitul anului. Se actioneaza pe 2 schimburi si la nevoie se asigura urgentele in afara programului normal prin consemnari la domiciliu.
Echipele vor avea in dotare planuri GIS cu reteaua din arealul verificat, protectia muncii facuta si echipamentele in stare de functionare.
In teren se va observa toate punctele care pot oferii informatii privind avariile ascunse (caminele, hidrantii) si pe ce parte a strazii este reteaua de apa (se autoverifica GIS-ul).
Se vor ridica toate capacele (avaria poate prelua canalizarea sau diversele trasee de la alte utilitati publice - gaze, radet, telecomunicatii) si daca se va observa un debit anormal de apa curata se va delimita zona.
Se vor asculta hidrantii si caminele de vana, bransamentele (daca avem access-proprietate privata) si vom stabili un areal de corelare.
Se va da traseu (daca nu se stie reteaua) apoi se va corela si asculta cu hidroluxul zona indicata pe o arie de +- 5m (inainte si inapoi de zona indicata).
Se va marca cu spray colorat zona unde trebuie sapat de reteaua de apa. In general pe zi se verifica in jur de 1,3 km de retea apa potabila.

O alta metoda de preverificare a arealului este utilizarea loggerilor si anume : se vor amplasa sub forma de panza de paianjen pe vane, bransamente si de evitat hidrantii din cauza riscului de furt.

Astfel se va limita zona de corelare pe tot arealul ci numai pe un anumit tronson. Problema este ca ai nevoie de personal (2 persoane conform protectiei muncii). Restul etapelor vor fi similare cu cele descrise mai sus.

De ceva timp avem in dotare spre testare "corelatorul multipunct" care il folosim la verificarea arterelor care au camine intre ele pana la 1 km distanta. Rezultatele de pana acum confirma rezultatele obtinute de acest echipament. Vom testa in continuare si poate voi detalia la urmatorul concurs national.

Rog sa fiti pro sau contra modului de lucru si daca voi faceti altfel detaliati cum si in ce fel si ce rezultate aveti.

FV

vasaurflo

Mesaje : 28
Data de înscriere : 18/07/2010
Varsta : 42
Localizare : BUCURESTI

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum